Hopp til innhold

Hvorfor bør jeg opprette et gjestenettverk?

Dersom du deler tilgang til det vanlige Wi-Fi nettverket i boligen din, deler du tilgang til hele nettverket og alt som deles. Det betyr at besøkende også får tilgang til alt som deles i nettverket fra for eksempel pc, telefon, smarthøyttalere og andre tilkoblede enheter.

Et gjestenettverk gir de besøkende kun tilgang til internettlinjen din, og er derfor en tryggere måte å dele internettforbindelse med besøkende på.

Dersom du ønsker å gi gjesten tilgang til å spille eller styre musikk i hjemmet ditt må du dele tilgang til ditt vanlige Wi-Fi nett da enheter tilkoblet et gjestenettverk ikke har tilgang til de tilkoblede ehnetene som Sonos, Google Nest eller andre Wi-Fi musikksystemer.

I nær fremtid vil du i Heimgard Connect appen kunne opprette et såkalt “PartyNet”. Dette er et midlertidig Wi-Fi-nettverk – tidsbegrenset – med full tilgang til ditt primære nettverk slik at den besøkende fra sin tilkoblede klient/telefon kan kontrollere Wi-Fi-musikksystemet ditt som f.eks. Sonos.


Abonner på Heimgard nyhetsbrev, og få løpende oppdateringer rundt tips og triks, nylanseringer samt oppdateringer med funksjonalitet som kan forenkle hverdagen din.