Hopp til innhold
Energistyring

Moderne strømsparing, uten å fire på komforten.

Det finnes en rekke gode råd for å spare strøm både hjemme og på hytta.

Den enkleste måten å spare strøm på er utvilsomt å senke innetemperaturen. For hver grad du senker temperaturen reduserer du oppvarmingskostnadene dine med 5 prosent. Å senke innetemperaturen for å spare strøm kan virke genialt for den som ser pengene renne ut av kontoen, men er sjelden populært hos resten av familien. Og ærlig talt. Kjølig inneklima funker dårlig i lengden. Det er her Heimgard og smart strømstyring – eller moderne strømsparing – om du vil, kommer inn.

Kom i gang med Heimgard Strømsparing

Kun 49/mnd. Prøv tjenesten gratis frem til 1. Oktober.

Heimgard Strømsparing

 • Styr forbruket automatisk etter spot-pris
 • Varm opp varmtvann til lavest mulig pris
 • Unngå overbelastning av hovedsikringen din

Startpakker Strømsparing

 • Lanseringstilbud
 • Gjør det selv startpakker for Strømsparing
 • Få med produktpakke til 1097,- på kjøpet

Spar penger og energi med automatisert energistyring fra Heimgard!

spar energi
Senk strømregningen uten å la det ødelegge komforten.
fjernstyring
Forvarm hus eller hytte, og skru av det du har glemt direkte fra telefonen.
forbruksdata
Følg energiforbruket ditt og se live statistikk og forbruksdata i Heimgard-appen.

Full fleksibilitet med løsninger tilpasset ditt behov.

Heimgard tilbyr løsninger for boliger og fritidsboliger. Du kan velge mellom rene smarthusløsninger som kobles til ditt eksisterende hjemmenettverk. Har du ikke internett i boligen eller på hytta bør du ta en titt på Heimgard Hub 4G hvor du får både smarthus, og et av markedets råeste mobile bredbåndsmodem i en og samme løsning.

Felles for alle er at du kan kontrollere alt fra lys, varme og inneklima, lås, alarm og sikkerhet samt få full kontroll over energiforbruket i boligen og fritidsboligen, direkte fra Heimgard smarthus appen på din mobiltelefon.

Begynn gjerne i det små, bli forelsket, og utvid når du vil.

Populære produkter innen strømsparing

Les av detaljert info om strømforbruk i nåtid og kontroller dine husholdningsprodukter direkte fra telefonen.

Heimgard Smartplugg

 • Gjør gamle apparater smarte
 • Fjernstyring av elektrisk utstyr
 • Følg med på energiforbruk i app

Heimgard Temperatur og Luftfuktighetssensor

 • Få kontroll på inneklimaet
 • Optimalisert temperaturkontroll
 • Start viften ved høy fuktighet*

Heimgard Strømforbuksmåler HAN

 • Kobles til din Heimgard Hub
 • Se strømforbruket i nåtid
 • Fang strømtyvene og spar penger

Fang strømtyvene før de tømmer sparegrisen din!

Varmtvannsbereder

Oppvarming er oftest det som drar mest strøm i en husstand, og særlig varmtvannsberederen er en “syndebukk”

Ved å koble berederen til en 16A bryteraktuator kan du i Heimgard-appen enkelt programmere den til å gjøre oppvarmingen på natten eller andre tidspunkter når strømmen er rimeligere. Du har også full oversikt over energiforbruket både i nåtid og historisk. Spør din elektriker for nærmere informasjon.

Fastmonterte panelovner

Oppvarming er den største strømtyven i norske hjem. Har du panelovner kan du får montert en 16A bryteraktuator i veggboksen bak stikkontakten eller i koblingsboksen hvor ovnen er koblet til, og igjen bruke Heimgard-appen til styre når de skal være påskrudd eller ei.

Legger du til en temperatursensor kan du i appen sette opp regler basert på ønsket romtemperatur. I oppholdsrom kan du da senke temperaturen på dagtid mens familien er på jobb og skole, men likevel sikre at det er behagelig når du kommer hjem til middag. På soverommene er det kanskje omvendt?

Har du hytte så kan et slikt oppsett være spesielt gunstig. Du kan sikre at hytta ikke bruker unødvendig strøm, men likevel er behagelig oppvarmet til du kommer, eller nok oppvarmet til at rør ikke sprekker når du ikke er der.

Frittstående varmeovner

Har du en konvektor- eller oljeovn, kan disse kobles til en smartplugg som settes i stikkontakten.

I kombinasjon med en temperatursensor i rommet kan også disse kontrolleres og automatiseres fra Heimgard appen.

Ved bruk av smartplugger er det viktig å tenke på at disse er dimensjonert for lasten ovnen trekker da det med større varmeovner trekkes mye strøm igjennom disse over lengre perioder.

Smartplugger er ikke omfattet av tilskuddsordningen til Enova, men kan fint legges til som en del av ditt smarte hjem.

Populære installasjonsprodukter

Kontakt din lokale elektriker for å få montert styringsenheter for automatisering av lys, gulvvarme eller varmtvannsberederen din.

Heimgard Dimmer (500W LED)

Heimgard Bryteraktuator 16A

Heimgard Termostat 16A 1-pol

Gulvvarme og varmekabler

Også varmekablene kan styres fra telefonen, og inngå som del av ditt smarte energisystem ved å benytte en smart termostat.

Da et oppvarmet gulv ikke umiddelbart blir kaldt, er dette også en smart last å kunne flytte slik at gulvet varmes opp når strømprisen ikke er på dagens høyeste nivå.

Du kan også sette opp timeplaner for hvordan temperaturen skal være både i dag og natt, samt tilpasset bruksmønsteret i ukedager og helger.

Belysning

Høst og vinter er tiden for innekos og hygge. Å bytte fra tragisjonelle glødepærer til LED-belysning kan redusere strømforbruket med opp mot 85% pr lyskilde.

Smarte pærer er basert på LED, de varer mange lystimer og er svært effektive. Velger du smarte LED-pærer, kan du i tillegg justere både farge, fargevarme og styrke fra telefonen.

Legger du til en eller flere bevegelsessensorer så kan du sørge for at lysene skrur seg av og på automatisk når du kommer inn eller går ut av et rom. Dette kan være praktisk i rom som vaskerom, bod, bad, gang, garasje eller garderobe.

Andre smarte strømsparetips

Unngå luftlekkasjer langs dører, vinduer og gulvlister.
Lekkasjer i karmer, sprekker og langs lister kan ofte repareres enkelt med akryl eller silikon. Tetningslister til dører og vinduer får du kjøpt hos ditt lokale byggevarehus, og leveres ofte med ferdig påmontert tosidig tape.

Først og fremst kan det være lurt å lukke dører til rom som ikke er i bruk. Varmeovner selv i mindre rom kan bli stående konstant på dersom den skal varme opp hele boligen, hele døgnet. Husk også å justere sluttstykkene på dørene slik at de tetter når de lukkes igjen.

Skru ned temperaturen når du reiser bort fra hytta eller hjemmefra, og sett på forvarming av rom eller hele boligen med et “tapp” i Heimgard app. Skru aldri varmen helt av da man kan ende opp med at vannrør kan fryse.

Pleier du å skru av kjøleskapet når det er tømt og du reiser bort? Kobler du det til en smartplugg kan du skru det på, slik at du kan laste inn maten i et kaldt kjøleskap når du kommer frem eller hjem.

Vær oppmerksom på at alle boliger har behov for å puste. Det er derfor viktig at man ikke tetter og lukker alt av ventilasjonsluker da dette kan føre til fukt og konsens, som over tid kan skape sopp og råteskader i boligen.

Full fleksibilitet – Smarthus fra Heimgard

Utforsk mulighetene du har med et smarthussystem fra Heimgard