Hopp til innhold

Når skal jeg velge Bromodus (Bridge mode) eller Rutermodus (Router mode)?

Heimgard Home CX20 vil automatisk oppdage riktig modus for oppsettet ditt, og i de fleste tilfeller trenger du aldri å endre valgre innstillinger. Du bør ikke overstyre standardinnstillingen med mindre du har god forståelse for konsekvensene endringene kan medføre.

Vær oppmerksom på at hvis du endrer modus, vil Wi-Fi være utilgjengelig i ca. 10-15 minutter mens alle klienter får tildelt nye IP-adresser.

Bromodus (Bridge Mode)
Hvis du kobler Heimgard Smart Mesh til en eksisterende ruter, vil den settes til bromodus, og den eksisterende ruteren gir en beskyttende brannmur. Dette er den typiske konfigurasjonen for de fleste brukere.

Når du er i bromodus, kan alle klientene/enhetene dine som er koblet til nettverket ditt “se og samhandle” med hverandre, uansett om de er koblet til via kabel eller Wi-Fi.

F.eks. din stasjonære PC (tilkoblet via Ethernet-kabel) kan se, og dermed bestille utskrift, fra din Wi-Fi-skriver. Dette er ikke mulig i rutermodus.

Vær imidlertid oppmerksom på at enkelte funksjoner (som foreldrekontroll) for øyeblikket ikke støttes i bromodus, men dette er midlertidig.

Rutermodus
Den eneste grunnen til å overstyre den oppdagede innstillingen, det vil si å endre fra bromodus til rutermodus, er hvis du vil skille det trådløse nettverket fra det kablede nettverket.

Dette bør bare gjøres hvis du virkelig vet hva du gjør.


Når du er i rutermodus, må all trafikk flyte gjennom den primære mesh-noden og kan dermed utgjøre et sårbart punkt. Dette betyr at hvis den primære mesh-noden din feiler av en eller annen grunn, vil hele nettverket gå ned.