Hopp til innhold
Inneklima og Belysning

Smart belysning skaper mer enn god stemning

Nysgjerrig på dette med smarte hjem? Her blir du litt klokere og kan lese om mulighetene som bor i smart belysning og smart styring av inneklima. God lesing!

Smart styring av belysning og inneklima vil glede både sinn og lommebok. I tillegg er det en enkel inngang til et smartere hjem. Alt du trenger er en Heimgard Hub, noen smarte lyspærer og en smartplugg eller to. Heimgard-appen – som styrer de alle – laster du ned gratis.

Smart belysning er mer enn å slå av og på lyset med en app. Lys lar seg dimme og styre uten dimmere, og noen lyspærer lar deg velge mellom tusen ulike farger og fargetoner. Det åpner opp for både magiske og praktiske ting.

Si det med lyset
Du tenker gjerne ikke over det, men behovet for lys endrer seg ikke bare i løpet av døgnet, men også på basis av situasjoner og bruk. Varmt, dempet og behagelig lys på kvelden gjør noe med stemningen. Skarpere lys på dagen til hjemmekontor og lekser, er bra for øynene og hjelper på konsentrasjonen. Og om huset står tomt, kan du late som det er noen hjemme Slik som Kevin i «Home alone», bare uten å slite deg ut.

Heimgard-appen kan styre de alle

En av fordelene med Heimgard er at systemet er kompatibelt med mange andre smarte produkter og tjenester fra en rekke produsenter. I Heimgard-appen kan du enkelt legge til og styre plugger, sensorer, lyspærer og dimmere fra både Heimgard, IKEA, Philips Hue, Elko, Samsung SmartThings og LiFx – for å nevne noen.

Smartplugger er smartere enn mange tror
Med smartplugger kan du styre lys og varme. Kobler du en smartplugg og en temperatur- og fuktighetssensor til Heimgard-appen kan du styre temperatur og inneklima fra mobilen. Justere temperaturen. Enkelt sette opp regler for avfukter og ovner. Som at ovnene slå seg av automatisk når du lufter. At termostaten på ovnene i stuen i hverdagene går ned når du legger deg om natten, og opp en time før du kommer hjem fra jobb om dagen. Skap stemning. Spar penger. Styr lys og varme i hus og hytte via Heimgard-appen – enten du er her eller der.

Automatisk lysstyring
Bevegelsessensorer, som benyttes i alarm- og sikkerhetssystemet, kan også enkelt brukes til å styre lyset i rom som ikke alltid er i bruk. Som for eksempel bad, toalett, vaskerom og i garasjen. De kan slå på lyset ved bevegelse, og av ved mangel på bevegelse. Bra for både miljø og lommebok.

Hei Google, slå på lyset!
Noen ganger har du gjerne ikke mobilen i lommen, eller kanskje hendene dine er fullt opptatt med handleposene? Da kan det være greit å kunne styre lyset med stemmen. Med Heimgard er dette enkelt penkelt. Koble Google-kontoen din til Heimgard-appen og skrik ut: «Hei Google, slå på lyset i gangen!»

Enkelt å utvide
Selv om du kan kontrollere det meste i et smart hjem fra Heimgard-appen, er det også mulig å styre ting på andre måter. Med trådløse bryterpaneler, som du klistrer på veggen, kan du kontrollere alt fra lys og varme, til å skru på skallsikring på alarmen med et tastetrykk. Sett opp et bryterpanel på veggen ved nattbordet. Bruk én knapp til skallsikring på alarmen, og én for å sette varmen til nattsenking. Kobler du kaffetrakteren til en smartplugg, kan den siste knappen styre smartpluggen. Gjør kaffetrakteren klar om kvelden, trykk på bryteren på panelet når du står opp, og morgenkaffen er klar i det du er ferdig på badet. Små, enkle ting som øker komforten og gjør hverdagen litt enklere.

Full valgfrihet. Kompromissløs sikkerhet.
Om du ikke visste det fra før, er Heimgard er et norsk selskap som utvikler smarthusløsninger til nordiske hjem. Teknologien er helt unik. Heimgard er kompatibel med mange andre merker og smarthusprodukter som: IKEA, Philips Hue, Elko, Google Assistant og Samsung SmartThings. Du kan fritt velge produktene du ønsker, og styre de alle enkelt fra Heimgard-appen. Samtidig er sikkerheten på topp. All data lagres lokalt i din Heimgard Hub. Ditt eget lille, lukkede økosystem der alle data er helt privat og komplett tyverisikkert. Helt trygt, samtidig helt åpent. Slik Heimgard mener smarthus bør være.

Klar for mer inspirasjon?