Hopp til innhold
Energistyring

Smart strømstyring letter strømregningen

Oppvarming er den største strømtyven i norske hjem. Les hvordan du enkelt kan spare strøm med Heimgards smarthussystem – uten å fire på komforten. Moderne strømsparing.

Over halvparten av det årlige strømforbruket ditt går til å varme opp boligen.
I rene kroner, snakker vi rundt 13000,- i året om du bor i det man kaller et gjennomsnittlig norsk hjem. Men Heimgard, og litt smart strømstyring vil garantert gjøre strømregningen godt.

Oppvarming koster. Til sammenligning havner det årlige forbruket til kaffetrakteren, brødristeren, støvsugeren, tv-apparatet, hårføneren og mobilladerne dine på under 450,- kroner – til sammen.

Verdens enkleste strømsparetips
Den enkleste måten å spare strøm på er utvilsomt å senke innetemperaturen. For hver grad du senker temperaturen reduserer du oppvarmingskostnadene dine med 5 prosent. Å senke innetemperaturen for å spare strøm kan virke genialt for den som ser pengene renne ut av kontoen, men er sjelden pop hos resten av familien. Og ærlig talt. Kjølig inneklima funker dårlig i lengden. Det er her Heimgard og smart strømstyring – eller moderne strømsparing – om du vil, kommer inn.

Du slipper å rive huset
Uten de store investeringene, uten at du må rehabilitere halve huset og strekke stygge ledninger på kryss og tvers, kan du enkelt styre hjemmets varmekilder med Heimgard sitt smarthussystem. Du kommer langt med en Heimgard Hub – hjernen i systemet – noen smartplugger, dør- og vindussensorer og temperaturfølere. Heimgard-appen – som styrer de alle – laster du ned gratis.

Enkelt å installere
Og nesten det beste av alt. Du trenger ingen montør for å få gjøre hjemmet ditt smartere.
Du installerer alt enkelt selv. Garantert. Om du senere skulle ønske å utvide og gjøre hjem og hytte enda smartere, med for eksempel en smart boligalarm eller elektronisk kodelås, kan du gjøre det i ditt eget tempo – etter behov og lommebok.

Ikke fir på komforten for å redusere strømregningen
Den billigste strømmen er den du ikke bruker. Med Heimgard kan du med noen «tapp» i appen stille inn og fortelle de viktigste varmekildene dine at de på hverdager skal senke temperaturen om natten, og øke til god innetemperatur en time før du kommer hjem fra jobb. Du kan like enkelt lage en forhåndsinnstilling som for eksempel senker temperaturen i hele huset når du reiser bort for helgen. En time før du kommer hjem igjen, gir du beskjed til varmekildene at du er på vei. Slik kommer du alltid hjem til en behagelig temperatur, uten å fyre for kråkene mens du er borte. Du slipper å redusere komforten for å redusere strømregningen. Du unngår familiekrangelen om at det er så kaldt i huset. Og du slipper å fly rundt og skru ned ovner og varmekabler i hele huset hver gang du skal bort.

Copy paste på hytta
Har du hytte kan du gjøre det samme der. Heimgard har blant annet en hub med innebygget mobilt bredbånd, perfekt for hytta. Den funker like godt enten du foretrekker Telenor, Telia, eller en annen operatør. Gi beskjed til hytta at du er på vei og at temperaturen skal opp, og si til varmekildene i boligen din at de kan senke temperaturen. Når du skal hjem igjen gjør du det motsatt. Slik kommer du alltid frem til god og varm hytte, og alltid hjem til romtemperert hus. Komforten øker mens du sparer penger.

Ekstra trygghet på hytta
Og når vi først er inne på hytter. De står gjerne tomme over lengre perioder. Med Heimgard kan du enkelt legge til et utendørskamera. Da kan du følge med på snømengden og se om taket trengs å måkes. Med en lekkasjedetektor på badet og kjøkkenet, får du beskjed i appen om det skulle oppstå en vannlekkasje. Og med en elektronisk dørlås installert, kan du raskt slippe inn hyttenaboen eller rørleggeren, om nødvendig. Med kodelås kan du også dele engangskoder, noe som gjør det mye enklere å leie ut hytta i perioder du ikke bruker den, om du ønsker det.

Full valgfrihet. Kompromissløs sikkerhet.
Om du ikke visste det fra før, er Heimgard er et norsk selskap som utvikler smarthusløsninger til nordiske hjem. Teknologien er helt unik. Heimgard er kompatibel med mange andre merker og smarthusprodukter som: IKEA, Philips Hue, Elko, Google Assistant og Samsung SmartThings. Du kan fritt velge produktene du ønsker, og styre de alle enkelt fra Heimgard-appen. Samtidig er sikkerheten på topp. All data lagres lokalt i din Heimgard Hub. Ditt eget lille, lukkede økosystem der alle data er helt privat og komplett tyverisikkert. Helt trygt, samtidig helt åpent. Slik Heimgard mener neste-generasjon smarthus bør være.

Snart må du forandre strømvanene dine
Mens du leser dette blir strømnettet i Norge mer og mer belastet for hver dag som går. Elbiler. Elferger. Landstrøm til supplybåter og cruiseskip. Havbruksnæringen og oljeplattformene vil snart få energien de trenger via strømkabler fra land. Norge og verden elektrifiseres. Det gir frisk luft og mindre utslipp av klimagasser. Bra for alle, unntatt det eksisterende strømnettet. Der begynner det å bli trangt om saligheten. Nettet må utbedres, og strømforbruket til Ola og Kari må fordeles mer utover døgnet. Vi vanedyr må altså forandre strømvanene våre. Da trengs både gulrot og ris.

Nytt strømprisregime på vei
Nå har de aller fleste boliger og fritidsboliger i Norge har fått installert AMS-målere. Snart vil det bli innført nye prismodeller med mål om at det totale forbruket skal fordele seg mer ut over døgnet. Enkelt forklart blir løsningen at strømprisen blir betydelig dyrere når alle bruker mye strøm samtidig, og betydelig billigere i tidsperiodene når strømforbruket er lavt. Som for eksempel om natten. Ganske naturlig prispolitikk, altså. Men guffent for oss vanedyr.

Det løser seg med Heimgard
Bor du i en bolig uten mulighet for utjevning av strømforbruket vil du fort merke det nye strømprisregimet på lommeboken. Med Heimgard og en HAN strømforbruksmåler, vil du kunne følge med på strømforbruket ditt i nåtid. Sette opp regler, slik at hjemmet ditt forhåndsvarmes når strømprisen og nettleien er lavere. Be varmtvannsberederen varme opp vannet om formiddagen eller kvelden. Ikke om morgenen eller ved middagstider, når strømprisen er på sitt høyeste. Snart kan du også be elbilen lade når strømmen er billigst. Og slik vil det fortsette. For kun fantasien setter begrensinger for hva du kan gjør med smarthus. Det er bare å komme i gang.

Klar for mer inspirasjon?