Hopp til innhold
Energistyring

Moderne strømsparing, uten å fire på komforten.

Det finnes en rekke gode råd for å spare strøm både hjemme og på hytta. Men visste du at dersom du investerer i smart strømstyring i boligen eller fritidsboligen, kan du få inntil 10.000 kroner i støtte fra Enova.

Den enkleste måten å spare strøm på er utvilsomt å senke innetemperaturen. For hver grad du senker temperaturen reduserer du oppvarmingskostnadene dine med 5 prosent. Å senke innetemperaturen for å spare strøm kan virke genialt for den som ser pengene renne ut av kontoen, men er sjelden populært hos resten av familien. Og ærlig talt. Kjølig inneklima funker dårlig i lengden. Det er her Heimgard og smart strømstyring – eller moderne strømsparing – om du vil, kommer inn.

Automatiser strømsparingen

Med tjenesten Heimgard Strømsparing, justeres oppvarming av boligen og varmtvannet etter dagens og morgendagens spotpriser på strøm. Du kan selv legge inn ønsket øko- og komforttemperatur i boligen eller pr. rom.

Til kun 29 kroner i måneden kan du senke skuldrene, og la Heimgard ta jobben med å optimalisere strømforbruket ditt basert på dagens og morgendagens spotpriser.

Full fleksibilitet med løsninger tilpasset ditt behov.

Heimgard tilbyr løsninger for både boliger og fritidsboliger, med eller uten kablet internettforbindelse. Du kan velge mellom rene smarthusløsninger som kobles kablet til ditt eksisterende hjemmenettverk, løsninger med med smarthus og neste-generasjons Wi-Fi 6 hjemmenettverk i en og samme kube, samt løsninger for boliger og fritidsboliger uten kablet internett, hvor du får smarthus og mobilt bredbånd samlet i en og samme løsning.

Felles for alle er at du kan kontrollere alt fra lys, varme og inneklima, lås, alarm og sikkerhet samt få full kontroll over energiforbruket i boligen og fritidsboligen, direkte fra Heimgard smarthus appen på din mobiltelefon.

Begynn gjerne i det små, bli forelsket, og utvid når du vil.

Energipakke Smart

For deg med kablet internettforbindelse, som ikke har behov for et bedre trådløst Wi-Fi nettverk i boligen eller på hytta.

Pakken inneholder
Heimgard Hub
Heimgard Termostat 16A – Hvit
Heimgard Strømforbruksmåler HAN
Heimgard Bryteraktuator 16A

Energipakke Smart Wi-Fi 6

For deg med kablet internettforbindelse til boligen eller fritidsboligen, som ønsker smarthus og et sømløst trådløst Wi-Fi nettverk i en og samme løsning.

Pakken inneholder
Heimgard Smart Mesh Wi-Fi 6 ruter
Heimgard Termostat 16A – Hvit
Heimgard Strømforbruksmåler HAN
Heimgard Bryteraktuator 16A

Energipakke Smart 4G

For deg uten kablet internettforbindelse til boligen eller fritidsboligen, som ønsker mobilt bredbånd og smarthus i en og samme løsning.

Pakken inneholder
Heimgard Hub 4G
Heimgard Termostat 16A – Hvit
Heimgard Strømforbruksmåler HAN
Heimgard Bryteraktuator 16A

Pakken installeres av din lokale elektriker.

Pakken installeres trygt og enkelt av din lokale elektriker.

Du kan få hele 35% av den samlede investeringen (både utstyr og installasjonsutgift) i støtte fra Enova, forutsatt at pakken er installert av en registrert installasjonsvirksomhet.

Finn din lokale elektriker her:

Spar penger og energi med automatisert energistyring fra Heimgard!

Enovastøtte
Løsningen dekker kravene for smart strømstyringsstøtte fra Enova
spar energi
Senk strømregningen uten å la det ødelegge komforten.
fjernstyring
Forvarm hus eller hytte, og skru av det du har glemt direkte fra telefonen.
forbruksdata
Følg energiforbruket ditt og se live statistikk og forbruksdata i Heimgard-appen.

Fang strømtyvene før de tømmer sparegrisen din!

Varmtvannsbereder

Oppvarming er oftest det som drar mest strøm i en husstand, og særlig varmtvannsberederen er en “syndebukk”

Ved å koble berederen til en 16A bryteraktuator kan du i Heimgard-appen enkelt programmere den til å gjøre oppvarmingen på natten eller andre tidspunkter når strømmen er rimeligere. Du har også full oversikt over energiforbruket både i nåtid og historisk. Spør din elektriker for nærmere informasjon.

Fastmonterte panelovner

Oppvarming er den største strømtyven i norske hjem. Har du panelovner kan du får montert en 16A bryteraktuator i veggboksen bak stikkontakten eller i koblingsboksen hvor ovnen er koblet til, og igjen bruke Heimgard-appen til styre når de skal være påskrudd eller ei.

Legger du til en temperatursensor kan du i appen sette opp regler basert på ønsket romtemperatur. I oppholdsrom kan du da senke temperaturen på dagtid mens familien er på jobb og skole, men likevel sikre at det er behagelig når du kommer hjem til middag. På soverommene er det kanskje omvendt?

Har du hytte så kan et slikt oppsett være spesielt gunstig. Du kan sikre at hytta ikke bruker unødvendig strøm, men likevel er behagelig oppvarmet til du kommer, eller nok oppvarmet til at rør ikke sprekker når du ikke er der.

Frittstående varmeovner

Har du en konvektor- eller oljeovn, kan disse kobles til en smartplugg som settes i stikkontakten.

I kombinasjon med en temperatursensor i rommet kan også disse kontrolleres og automatiseres fra Heimgard appen.

Ved bruk av smartplugger er det viktig å tenke på at disse er dimensjonert for lasten ovnen trekker da det med større varmeovner trekkes mye strøm igjennom disse over lengre perioder.

Smartplugger er ikke omfattet av tilskuddsordningen til Enova, men kan fint legges til som en del av ditt smarte hjem.

Gulvvarme og varmekabler

Også varmekablene kan styres fra telefonen, og inngå som del av ditt smarte energisystem ved å benytte en smart termostat.

Da et oppvarmet gulv ikke umiddelbart blir kaldt, er dette også en smart last å kunne flytte slik at gulvet varmes opp når strømprisen ikke er på dagens høyeste nivå.

Du kan også sette opp timeplaner for hvordan temperaturen skal være både i dag og natt, samt tilpasset bruksmønsteret i ukedager og helger.

Belysning

Høst og vinter er tiden for innekos og hygge. Å bytte fra tragisjonelle glødepærer til LED-belysning kan redusere strømforbruket med opp mot 85% pr lyskilde.

Smarte pærer er basert på LED, de varer mange lystimer og er svært effektive. Velger du smarte LED-pærer, kan du i tillegg justere både farge, fargevarme og styrke fra telefonen.

Legger du til en eller flere bevegelsessensorer så kan du sørge for at lysene skrur seg av og på automatisk når du kommer inn eller går ut av et rom. Dette kan være praktisk i rom som vaskerom, bod, bad, gang, garasje eller garderobe.

Andre smarte strømsparetips

Unngå luftlekkasjer langs dører, vinduer og gulvlister.
Lekkasjer i karmer, sprekker og langs lister kan ofte repareres enkelt med akryl eller silikon. Tetningslister til dører og vinduer får du kjøpt hos ditt lokale byggevarehus, og leveres ofte med ferdig påmontert tosidig tape.

Først og fremst kan det være lurt å lukke dører til rom som ikke er i bruk. Varmeovner selv i mindre rom kan bli stående konstant på dersom den skal varme opp hele boligen, hele døgnet. Husk også å justere sluttstykkene på dørene slik at de tetter når de lukkes igjen.

Skru ned temperaturen når du reiser bort fra hytta eller hjemmefra, og sett på forvarming av rom eller hele boligen med et “tapp” i Heimgard app. Skru aldri varmen helt av da man kan ende opp med at vannrør kan fryse.

Pleier du å skru av kjøleskapet når det er tømt og du reiser bort? Kobler du det til en smartplugg kan du skru det på, slik at du kan laste inn maten i et kaldt kjøleskap når du kommer frem eller hjem.

Vær oppmerksom på at alle boliger har behov for å puste. Det er derfor viktig at man ikke tetter og lukker alt av ventilasjonsluker da dette kan føre til fukt og konsens, som over tid kan skape sopp og råteskader i boligen.

Ofte stilte spørsmål

Kan jeg oppgradere min eksisterende løsning?

Dersom du allerede har en smarthus hub eller smart router fra Heimgard i kombinasjon med Heimgard HAN, vil du kunne aktivere tjenesten for spotprisbasert strømstyring også på denne.

Kan jeg installere løsningen selv?

Heimgard tilbyr et bredt utvalg av gjør det selv produkter som du enkelt kan montere og installere opp selv.

Heimgard’s energipakker inneholder produkter som inngår som del av fast installasjon i boligen. Slike produkter kan kun installeres av en registrert installasjonsvirksomhet (jf. Forskrift om elektroforetak mv. §6)

Det er derfor et krav til at denne pakken installeres av en registrert installasjonsvirksomhet for å kunne få støtte fra Enova.

Kan jeg kjøpe denne løsningen til bedriften min?

Klart du kan!
Løsningen fungerer også for mindre kontorer/bedrifter. Forutsetningen er at du har tilgang til HAN-porten på AMS-måleren til bedriften og at anleggets hovedsikring ikke er større enn 80A.

Støtteordningen fra Enova er dog kun rettet mot privatpersoner og installasjon knyttet til bolig eller fritidsbolig.

Hva er kriteriene for tilskudd til smart strømstyring fra Enova?

Du kan lese mer om støtteordningen fra Enova her.

Hvordan får jeg støtte?

Når styringssystemet er installert og alle kostnader er betalt registrerer du kostnadene hos Enova.

Legg ved alle relevante fakturaer som dokumentasjon.

Hva skjer om internettforbindelsen forsvinner?

Dersom du mister internettforbindelsen i boligen eller fritidsboligen, vil varmtvannsberederen bli stående på. Øvrig oppvarming settes i øko-modus frem til internettforbindelsen er gjenopprettet.

Til forskjell fra andre løsninger vil du med smarthus fra Heimgard alltid kunne styre boligen eller fritidsboligen lokalt, fra Heimgard app, når du er koblet til det lokale Wi-Fi nettverket hvor smarthuset er koblet opp.

Full fleksibilitet – Smarthus fra Heimgard

Utforsk mulighetene du har med et smarthussystem fra Heimgard