Hopp til innhold
Energistyring

Vinteren er her…

…og når temperaturen går ned, går strømforbruket opp. Men med noen relativt enkle grep kan du gjøre huset ditt litt smartere og strømregningen ganske mye lavere.

På generell basis kan man si at et optimalisert smarthus kan redusere strømforbruket med så mye som 20-30%. De fleste av oss har jo ikke et «optimalisert smarthus», men det er fortsatt mange tusenlapper å spare på å gjøre noe.

Med Heimgard-appen og en smart Hub installert kan du enkelt benytte deg av smarte produkter fra Heimgard og en rekke andre produsenter. Under har vi samlet noen konkrete tips som kan hjelpe deg å komme i gang – også om du har et hus av eldre årgang.

Varmtvannsberederen

Oppvarming er oftest det som drar mest strøm i en husstand og særlig varmtvannsberederen er en “syndebukk”

Ved å koble berederen til en 16A smart kabel kan du i Heimgard-appen enkelt programmere den til å gjøre oppvarmingen på natten eller andre tidspunkter når strømmen er rimeligere. Du har også full oversikt over energiforbruket både i nåtid og historisk. Dette er en smal sak for elektrikeren.

Skal du likevel få en elektriker til å gjøre en jobb så kan du i stedet vurdere å få installert vår 16A In-wall-bryter alternativt kan det også brukes et 16A fastmontert relé i sikringsskapet. Spør din elektriker for nærmere informasjon.

Panelovner og annen oppvarming

Har du panelovner kan du bruke de enkleste smarte stikkontaktene, og igjen bruke Heimgard-appen til styre når de skal være påskrudd eller ei.

Legger du til en temperatursensor kan du i appen sette opp regler basert på ønsket romtemperatur. I oppholdsrom kan du da senke temperaturen på dagtid mens familien er på jobb og skole, men likevel sikre at det er behagelig når du kommer hjem til middag. På soverommene er det kanskje omvendt?

Har du hytte så kan et slikt oppsett være spesielt gunstig. Du kan sikre at hytta ikke bruker unødvendig strøm, men likevel er behagelig oppvarmet til du kommer, eller nok oppvarmet til at rør ikke sprekker når du ikke er der.

Belysning

Vinteren er tiden for innekos og hygge og her er smarte lyspærer perfekte ettersom du selv kan justere både fargen og styrke fra app. I tillegg er smarte pærer basert på LED som både varer mange lystimer og er svært effektive.

Legger du til en eller flere bevegelsessensorer så kan du sørge for at lysene skrur seg av og på automatisk når du kommer inn eller går ut av et rom. Dette kan være praktisk i rom som vaskerom, bod, bad, gang, garasje eller garderobe.

Sette opp en scene

Når du allerede har koblet til noen smarte «dingser» kan du begynne å eksperimentere med scener.

«God morgen» kan være eksempel på en nyttig scene. Når denne er satt opp i Heimgard-appen trenger du kun trykke på én knapp (eller på forhånd angi et klokkeslett) for å aktivere en rekke handlinger som faktisk gir deg en god morgen: sett på kaffetrakteren og radioen på kjøkkenet, lysene på ungdomsrommet dimmes gradvis opp før radioen settes på der også, skru av varmtvannsberederen, åpne garasjeporten og mye, mye mer.

Om det er «filmkveld” eller «god morgen» så vil det å lage scener kunne gjøre hverdagslivet mye enklere, og med dagens strømpriser – mye rimeligere.

Full kontroll med en strømforbruksmåler
(HAN-adapter)

I Norge har vi alle fått installert en såkalt AMS-måler i sikringsskapet. Der finnes en HAN-port som gir flere muligheter. Om du plugger i Heimgards strømforbruksmåler i HAN-porten kan du i appen se detaljer om ditt eget strømforbruk. Du kan også sette opp regler som gjør at enkelte apparater skrus av dersom strømforbruket går over et visst nivå som du definerer. På denne måten kan du få full kontroll på eget forbruk og sørge for at du ikke overskrider eget strømbudsjett.

Slik installerer du din Heimgard HAN strømforbruksmåler

Full valgfrihet. Kompromissløs sikkerhet.

Full valgfrihet. Kompromissløs sikkerhet.
Heimgard har en åpen smarthusplattform som innebærer at du kan koble til en rekke smarte produkter fra andre merker enn vårt eget. Dette betyr at du kan kjøpe lyspærer fra IKEA eller Philips Hue, 16A smart kabel fra Develco, eller koble på Hey Google for stemmestyring.

Valget er ditt. Med Heimgard-appen kan du trygt styre alt du vil i hjemmet. Og med Heimgard Hub-en, hjernen i systemet, har du ditt eget lille økosystem der all data lagres lokalt og risiko for datainnbrudd er minimert.

Så enkelt kommer du igang

Begynn gjerne i det små, bli forelsket, og utvid når du vil

Heimgard Smart Energistyringspakke

Heimgard Hyttepakke

  • Velg løsningen som passer for din hytte.
  • Bli varslet på telefonen ved røykutvikling eller lekkasje
  • Kom frem til en ferdig oppvarmet hytte.